Conceptueel Energy Design

Conceptueel Energy Design

Door van bij het bouwconcept rekening te houden met de energetische keuzes, kunnen belangrijke besparingen gerealiseerd worden. Emaze staat projectontwikkelaars, architecten en bedrijven bij om van bij het begin de juiste energetische keuzes te maken.

3D-Dynamische Thermische Simulatie

Een dynamische thermische simulatie is een bijzonder krachtige ontwerptool dat toelaat om het energetisch gedrag van een gebouw vanaf de conceptfase te simuleren. Door middel van een thermische simulatie kan men het binnencomfort in kaart brengen en berekenen wat het toekomstige energieverbruik van een gebouw zal zijn. Conceptueel energy design wordt tevens gebruikt om de verwarmings- en koellast en kans op oververhitting te berekenen en houdt onder meer rekening met het gedrag van de gebruikers, de comfort-eisen, de HVAC-installatie, de werkelijke bezettingstijden en weersomstandigheden zoals bezonning, temperatuur en windsnelheden. Voorbeeld: Carglass

 

Toepassingsgebied

Dynamische simulaties vinden onder meer toepassing in conceptueel ontwerp (kantoren, rusthuizen, villas), simulatie van binnencomfort, doelgerichte renovatie (dakisolatie of zonneschermen), dimensionering van koellast en verwarming en het ontwerp van lage energiegebouwen.

 

 

 

Meer informatie nodig? Neem contact op