EBO – EnergieBeleidsOvereenkomst

EBO – EnergieBeleidsOvereenkomst

Met de EBO (EnergieBeleidsOvereenkomst) lanceerde de Vlaamse Overheid in 2015 de opvolger van de Audit- en Benchmarkingconvenanten. Ontdek hoe Emaze u kan begeleiden bij de realisatie van uw EBO.

Over EBO

De achterliggende gedachte van de EBO is dat de energie-intensieve industrie vooraanstaand moet blijven op gebied van energie-efficiëntie, waardoor deze kan bijdragen tot de realisatie van de Vlaamse en Europese klimaat- en energie-efficiëntiedoelstellingen. Met energie-intensieve industrie doelt de Vlaamse Regering op bedrijven die een groter verbruik dan 0,1 PJ primair per jaar hebben. De ca. 450 bedrijven die hieraan voldoen staan in voor meer dan 80% van het energieverbruik in Vlaanderen.

Uw voordelen

Door deel te nemen aan de EBO (energiebeleidsovereenkomst) voorziet de Vlaamse Overheid in een aantal interessante kostenbesparingen op uw energiefactuur. Zo verkrijgt u een accijnsverlaging op het gasverbruik, een vrijstelling van de onroerende voorheffing en zal de uitvoering van het opgestelde energieplan leiden tot een reële kostenbesparing door een verbetering van de energetische performantie.

Procedure

Het spreekt voor zich dat aan de uitvoering van de EBO een procedure verbonden is. Emaze beschikt over de nodige kennis, expertise en ervaring om uw bedrijf klaar te stomen voor de EBO. Zo ondersteunen wij u bij de aanvraag tot toetreding tot EBO, zijn wij uw externe energiedeskundige die het plan van aanpak uitwerkt en voeren wij, als onafhankelijke partner, de energieaudit uit. Vervolgens stellen wij het energieauditverslag op, creëren het energieplan en begeleiden u bij de uitvoering ervan.

Neem contact op met onze energie-dienstverleners voor een offerte op maat en ondervind welke voordelen EBO u te bieden heeft!

Meer informatie

Meer informatie vindt u terug op de website van EBO Vlaanderen.

 

 

Meer informatie nodig? Neem contact op