Energy Performance Contract

Energy Performance Contract

Emaze gaat met bedrijven contracten aan volgens het ‘No Cure – No Pay’ principe, waar duidelijke doelstellingen naar energieperformantie dienen behaald. Deze contracten kunnen zowel toegepast worden op de engineeringsopdrachten als op gebouwenbeheer.

Illustratie case: Een grote instelling (ziekenhuis, school,…) heeft een hoog energieverbruik en wenst dit verbruik sterk te verminderen. Hierbij dient onder meer de stookinstallatie vervangen. Emaze gaat met de instelling een energieperformantiecontract aan voor het ontwerp, de projectopvolging en het beheer van een nieuwe HVAC installatie, gedurende een bepaalde periode. Het ereloon wordt bepaald in functie van de uitgespaarde energie.

Praktijk case: Emaze keek in functie van de stookplaatsrenovatie van het multifunctioneel centrum MPI Ten Dries verder dan een nieuw systeem op zich. Via een Energy Performance Contract formule werd een extra besparing van 39,5 procent bereikt. Hierbij wordt een ‘No Cure – No Pay’ principe gehanteerd: Emaze wordt vergoed naargelang de besparing die gerealiseerd wordt. Energymag wijdde een artikel aan deze opmerkelijke prestaties van Emaze; lees hier (NL/ FR) het artikel.

Meer informatie nodig? Neem contact op