Keuring airco >12 kW

Keuring airco >12 kW

Om airconditioningsystemen zo weinig mogelijk energie te laten verbruiken is een optimale afstelling nodig, rekening houdend met de behoeften van het gebouw. Daarom moeten deze airco's regelmatig energetisch gekeurd worden door een erkende airco-energiedeskundige. Als erkend airco-energiedeskundige kan Emaze deze keuring voor u uitvoeren.

De energetische aircokeuring is verplicht voor airco’s met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW. Deze verplichting geldt enkel voor airco’s die gebruikt worden voor comfortkoeling, niet voor proceskoeling.

Indien het airconditioningsysteem uit een aantal individuele installaties bestaat die d.m.v. een centrale sturing of een buizensysteem met elkaar verbonden zijn, moeten de vermogens van de verschillende individuele installaties opgeteld worden.

Onderstaande tabel toont de deadline voor de eerste keuring alsook de keuringsfrequentie.

Energetische aircokeuring Emaze

De keuring omvat een beoordeling van het rendement van de airco en de dimensionering ervan, rekening houdend met de koelingsbehoefte van het gebouw. Het keuringsverslag bevat het keuringsresultaat, alsook aanbevelingen voor een kostenefficiënte verbetering van de energieprestatie van het gekeurde systeem.

Airconditioningsysteem: Een combinatie van de bestanddelen die nodig zijn voor een vorm van inpandige luchtbehandeling waardoor de temperatuur wordt geregeld of kan worden verlaagd. Naast de klassieke airco’s valt dus ook een reversibele warmtepomp onder deze verplichting.

Nominaal koelvermogen: Het koelvermogen, aangegeven door de fabrikant en berekend volgens de standaardvoorwaarden, zoals bepaald in EN 14511-2.

Meer informatie is terug te vinden op de websites van LNE en Koel je goed.

Wetgeving: Artikel 5.16.3.3, §3, 4° van titel II van het VLAREM

Meer informatie nodig? Neem contact op