Persluchtlekdetectie

Persluchtlekdetectie

Voor heel wat bedrijven is het aanmaken van industriële perslucht een grote kostenpost in de energierekening. Uit onze ervaring weten we dat vaak kleine lekken aanwezig zijn, met grote kosten tot gevolg. Een persluchtlekdetectie, waarbij lekken worden opgespoord met professioneel materiaal, kan leiden tot besparingen van 30 tot 40 procent op het energieverbruik.

Ondanks het feit dat perslucht veel voordelen heeft bij moderne productieprocessen, blijft het één van de duurste energievormen. Dit is te wijten aan het feit dat het merendeel van de energie die wordt gebruikt om de perslucht te genereren verloren gaat als warmte, mechanische energie en andere verliezen. Bovendien zijn, aangezien de distributie gebeurt via lange leidingen, lekkages een vaak voorkomend feit. Emaze beveelt een regelmatig onderhoud en controle aan van persluchtsystemen: betaal de gebruikte lucht, niet de lekken!

Ultrasoon4

Emaze spoort met een ultrasoon detector efficiënt persluchtlekken op en geeft een duidelijk beeld van de potentiële winsten.

Ieder persluchtlek wordt voorzien van een label zodat het door het onderhoudsteam snel kan teruggevonden worden. Na de audit wordt een rapport opgeleverd met een gedetailleerd overzicht van alle lekken met een foto en de jaarlijkse kostprijs van het lek.

De duur en daaruit resulterende kost van een audit is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het systeem. Onze ervaring leert dat de investeringen in dit soort audits zich bijzonder snel terugverdienen.

audit report

Steunend op haar uitgebreide know-how in het uitvoeren van persluchtlekdetecties garandeert Emaze maximale besparingen. In 2013 voerde Emaze een grootschalig persluchtlekdetectieproject uit in de verschillende Europese vestigingen van Boortmalt. Het succes ervan leidde tot een uitbreiding naar de sites van moedermaatschappij Axereal.

Meer informatie nodig? Neem contact op