Kunstencentrum Vooruit Gent

< Overzicht referenties

Kunstencentrum Vooruit Gent

Kunstencentrum Vooruit te Gent draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, dat is geen geheim. Ook bij de recente verbouwingen kiezen ze bewust voor ecologische oplossingen die hun CO2-voetafdruk kunnen verkleinen.

De Vooruit wordt verwarmd met drie stookinstallaties en gekoeld met één ijswatermachine. De stookinstallaties zijn inmiddels gedateerd en één stookinstallatie is aan het einde van zijn levensduur. Alle technische installaties worden gestuurd door een gebouwbeheersysteem dat niet langer voldoet aan de noden van de Vooruit. De huidige technieken passen niet bij de vooropgestelde energetische doelstelling.

De directie van Kunstencentrum Vooruit werkt daarom samen met Emaze om een masterplan technieken op te stellen. Deze gedetailleerde studie brengt alle technieken in kaart en dient als kapstok voor de komende duurzame jaren. Net zoals bij het concertgebouw in Brugge , zijn het comfort van de bezoekers en de akoestische eisen van groot belang.