Content voor Ingelogde Gebruikers

Energiemonitoring

Bij Emaze monitoren en certifiëren we de energiereductie. Aan de hand van de nieuwste innovaties garandeert ons team van hoogopgeleide ingenieurs je de hoogste kostenbesparing en efficiëntieverhoging.

De besparing in cijfers van onze monitoringaanpak lees je af op je visueel uitgewerkte dashboard. Hoe komen we tot besparingen? We centraliseren en analyseren het energieverbruik en de energieproductie, en benchmarken de resultaten met andere gebouwen en processen. Onze kostencontrole en budgettering van noodzakelijke en mogelijke verduurzamingsprojecten brengt meteen het energiebesparingspotentieel van je organisatie in kaart. Uiteraard blijven we monitoren – onze permanente monitoring brengt abnormaal en inefficiënt energieverbruik vroegtijdig aan het licht – en verrichten we nacalculaties van de gedane investeringen, maar we helpen je ook energieverbruiken te voorspellen, zodat je proactief op het juiste moment kunt ingrijpen.

Onze aanpak

Het opvolgen van energieverbruiken in gebouwen en processen wint steeds aan belang en vormt de basis van een goed energiebeleid, m.a.w. de performantie van gebouwen optimaliseren door een continue verbetering.

Bij aanvang van een energiemonitoring traject wordt er steeds een meetplan opgemaakt om in kaart te brengen welke energievoorzieningen- en aansluitingen aanwezig of te voorzien zijn. Dit kan gepaard gaan met een grondige screening om de uitdieping van bepaalde metingen vast te leggen.

Na deze inventarisatie en andere voorbereidingswerken, start Emaze met de uitrol van het energiemonitoringsysteem. Doorheen het project trachten we de klant zoveel mogelijk te ontzorgen aan de hand van een helder plan van aanpak.

Ook na de installatie en overdracht van het energiemonitoringsysteem staan we onze klanten bij om data te valideren en corrigeren waar dit gewenst is. Op basis van de analyses kunnen we een rapportering opstellen die het management, gebouwbeheerders, … op weg zet naar een groenere toekomst.

De uitgelezen data kan gebruikt worden voor een energieboekhouding en om de nodige energieaudits uit te voeren. In beide gevallen is deze data van groot belang. Voor verdere analyses van de verbruiken, bieden wij ook de nodige ondersteuning via energiemanagement.

Maxee hardware

Maxee is de eenvoudigste, meest geavanceerde, draadloze energiedatalogger op de markt: hij is gebaseerd op de next-generation IoT-technologie en beschikt over een extreem draadloos bereik. Geen bekabeling nodig! Onafhankelijk van de lokale ICT-infrastructuur verbindt Maxee alle energiemeters met elkaar en met onze ePortal oplossing.

Maxee verzamelt gegevens van elektriciteits-, gas- en watermeters, maar meet ook de temperatuur en luchtkwaliteit. Daarnaast is deze datalogger ook voorzien om data van industriële processen uit te lezen. Via een geïntegreerd open platform API kun je de data ook synchroniseren met platformen van onze partners.

En toch is Maxee makkelijk en snel geïnstalleerd, in enkele minuten.

Voor meer info, ga naar de Maxee website.

ePortal software

ePortal is ontstaan door de kennis en ervaring van onze energie-experts op het terrein te combineren met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ICT. ePortal is echter meer dan enkel energiemonitoring.

ePortal laat toe jouw energieverbruik te meten wat essentieel is om nieuwe besparingsmogelijkheden te ontdekken. Door jouw energieverbruik te analyseren is het mogelijk onderbouwde beslissingen te nemen voor toekomstige investeringen.

Bovendien zorgen alarmen ervoor dat je meteen kan ingrijpen. Automatische rapporten geven je op elk moment inzicht in de performantie van je energiesystemen.

ePortal Analysis Grafiek Verbruiken - Demo

Referenties

We horen graag van jou

Zit je met vragen of wil je meer weten?

Scroll naar boven