Content voor Ingelogde Gebruikers

Project

BMW Group heeft een consequente duurzaamheidsstrategie. Enerzijds verduurzaamt de autofabrikant zijn aanbod met de ontwikkeling van hybride en elektrische modellen, maar ook met hun gebouwen willen ze de impact op het milieu verkleinen. Zo ontstond een handleiding vol duurzame standaarden waaraan hun showrooms en garages moeten voldoen.

Nood

Een grondige monitoring en rapportering van de impact van de duurzaamheidsinvesteringen bij elke dealer, werkplaats of showroom in België.

BMW Garage Showroom
BMW Garage Showroom Gregoir Puurs

Beeld: Via edibo

Van showroom tot werkplaats: de strikte vereisten bij renovatie of nieuwbouw van BMW-gebouwen moeten zorgen voor een lage CO2-uitstoot door elektrische opwekking via zonnepanelen, hergebruik van water, afvalverwerking, etc. De opdracht van Emaze in dit verhaal omvat een nauwkeurige meting en rapportering van het water-, elektriciteits-, warmte- en CO2-verbruik.

Als ‘BMW Green Building Partner’ heeft Emaze een performant en uitgebreid energiemonitoringsysteem uitgewerkt in overeenstemming met hun Green Building Manual. Het systeem laat toe om met de cijfers aan de slag te gaan om analyses te maken per gebouw zodat er – waar nodig – kan ingegrepen worden.

De dealers en stakeholders ontvangen een uitgebreide rapportering van de metingen. Omdat het cijfers zijn om trots op te zijn, worden de voornaamste indicatoren in de showroom gevisualiseerd, zodat klanten de milieubewuste aanpak van BMW Group niet alleen gewaarworden in het aanbod waaruit ze mogen kiezen.

Andere referenties

We horen graag van jou

Kunnen we iets gelijkaardigs voor u betekenen?

Scroll naar boven