Content voor Ingelogde Gebruikers

Project

Het Concertgebouw in Brugge is een architecturaal pareltje en wereldwijd geroemd omwille van zijn uitstekende akoestiek. Het ontwerp komt van de gerenommeerde architecten Paul Robbrecht en Hilde Daem, die met hun ontwerp de brug tussen verleden, heden en toekomst slaan.

Nood

Een grondige doorlichting van alle gebouwtechnieken met het oog op een beter bezoekerscomfort en een lager energieverbruik.

Concertgebouw Brugge Luchtfoto
Concertgebouw Brugge Luchtfoto

Het Concertgebouw in Brugge is veel meer dan muziek en dans. Het is ook een werkplek met kantoorruimtes en vergaderzalen, er is een toeristisch infopunt en een gezellige bar. Met het oog op de optimalisering van het bezoekerscomfort en een daling van het energieverbruik vroeg het Concertgebouw aan Emaze om een energetisch masterplan op te stellen.

Allereerst werd het gebouw grondig doorgelicht om vervolgens een nieuw en performant gebouwbeheerssysteem te installeren die de technieken efficiënter met elkaar laat samenwerken. Daarnaast werden op de luchtbehandelingskasten bijkomende snelheidsregelaars en extra meters geplaatst die de temperatuur in de zalen monitort. Dankzij deze ingrepen werd het energieverbruik drastisch teruggeschroefd en verbeterde ook het comfort voor de bezoekers.

Nu deze fase succesvol is afgerond, werden er, in het kader van de renovatie van de stookplaats, ook plannen gemaakt om de collectoren en de regelapparatuur te vervangen. Daardoor zal er in de toekomst nog efficiënter verwarmd en gekoeld kunnen worden.

Andere referenties

We horen graag van jou

Kunnen we iets gelijkaardigs voor u betekenen?

Scroll naar boven