Content voor Ingelogde Gebruikers

Project

De heerlijke speculoosjes van Lotus Bakeries, wie kent ze nu niet? De koekjesfabrikant uit Oost-Vlaanderen is vastberaden om er de wereld mee te veroveren, maar wil dit wel op een rendabele en tegelijk ook duurzame manier doen.

Nood

Lotus Bakeries is een bloeiend bedrijf waardoor er nood is aan uitbreiding van de centrale diensten. De expertise van Emaze werd aangewend om samen met de architecte een nieuw hoofdkantoor te ontwerpen en realiseren met een mooie uitstraling en uitermate goed comfort.

Lotus Bakeries Render Hoofdkantoor
Lotus Bakeries Hoofdkantoor

Snel wordt duidelijk dat het eenieders ambitie is om tot een bijna-energieneutraal gebouw (BEN), te komen. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald en de energie die verbruikt wordt, probeert men zo laag mogelijk te houden door goed te isoleren en de technieken feilloos op elkaar af te stemmen.

In het geval van het hoofdkantoor van Lotus Bakeries werkte Emaze, op basis van een dynamische simulatie, een energetisch masterplan uit. Enerzijds werd het aandeel technieken aanzienlijk gereduceerd. Anderzijds werd in de tuin een geothermische warmtepomp met een BEO-veld geplaatst en werden op het dak en in de gevel van het gebouw zonnepanelen geïnstalleerd. Ook aan het comfort van de werknemers werd de nodige aandacht besteed. Zo zorgt een klimaatplafond voor een tochtvrije omgeving en een aangename temperatuur.

Alle technieken worden aangestuurd door een intelligent gebouwbeheerssysteem. Daarnaast speurt een energiemonitoringssysteem onregelmatigheden in het verbruik op en signaleert ze aan het technisch team. Zelf blijft Emaze ook nauw bij het project betrokken en volg het de energieprestaties op om waar nodig bij te sturen.

Andere referenties

We horen graag van jou

Kunnen we iets gelijkaardigs voor u betekenen?

Scroll naar boven