Content voor Ingelogde Gebruikers

Project

Stad Gent is niet alleen trots op haar betoverende stad, maar ook op haar talrijke inwoners. Daarom steunt ze (jonge) ondernemers en geeft hen een duwtje in de rug bij de uitbouw van hun onderneming.

Nood

Als onderdeel van het klimaatplan 2020-2025 inzake duurzaam ondernemen, wil Stad Gent de steun, coaching en concrete tips van een expert aanbieden voor ondernemingen en organisaties die energie willen besparen.

Foto Stad Gent
Stad Gent De Vooruit

Stad Gent roept de hulp in van Emaze om als energiecoach in gesprek te gaan met ondernemingen. Tijdens een energiescan of een quick scan bekijkt de coach de meest interessante acties, met als doel de energiefactuur tot 20% te verlagen en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Kleine of grote onderneming, of zelfstandig? Emaze geeft professioneel advies op maat van de zaak, het bedrijf of de organisatie om energiebesparende maatregelen te plannen én uit te voeren. Zo geeft de energiecoach bijvoorbeeld advies om het wagenpark te verduurzamen, monitort het energieverbruik met metingen, helpt de technische installaties correct af te stemmen, bekijkt de bouwplannen en geeft advies …

Ondertussen deden al enkele bedrijven een beroep op Emaze:

  • Onder begeleiding van Emaze optimaliseerde Hanssens Hout hun ventilatie, waardoor ze jaarlijks 6000 kg CO2-uitstoot kunnen vermijden.
  • Kunstencentrum Vooruit kreeg advies dat verder ging dan quick wins. Met behulp van de energiescan en eerder opgestarte studies kwamen ze tot een ambitieus Masterplan Energie.
  • Dankzij het doorvoeren van relighting en het plaatsen van zonnepanelen kan Ghent Dredging jaarlijks tot wel 50 ton CO2 besparen.

Wil jij ook aan de hand van enkele kleine ingrepen jouw energiefactuur doen dalen? Vraag je gratis energieadvies aan via de website van Stad Gent.

Andere referenties

We horen graag van jou

Kunnen we iets gelijkaardigs voor u betekenen?

Scroll naar boven